Informatie | Kindveilig systemen

Kindveilige oplossingen voor raamdecoratie.
Het veilig maken van onze producten voor baby’s, jonge kinderen en huisdieren is altijd topprioriteit geweest. Het Europees Comité heeft recentelijk besloten om de ‘Child Safety’ regelgeving voor zonwering aan te scherpen. Als gevolg van het aanscherpen van de Europese norm EN 13120 (inmiddels uitgebreid met EN 16433 en EN 16434) gaan wij vanaf 1 april conform deze nieuwe regelgeving werken. Dit heeft een aantal wijzigingen aan het product en in de manier van werken tot gevolg. Deze nieuwsbrief informeert u, zodat u als verkoper goed kunt anticiperen op de veranderingen. De nieuwe norm is van toepassing op al onze producten. Onze zonwering voldoen vanaf april 2014 aan de nieuw geldende normen. 

Veilige en eenvoudige bediening Opgroeiende kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen.
En dat betekent dat doodgewone zaken, zoals uw raambekleding, opeens een potentieel gevaar kunnen vormen. Wij beschouwen kindveiligheid als onze hoogste prioriteit. Het veiliger maken van onze raambekleding voor huishoudens met kleuters en jonge kinderen vormt daarom een integraal onderdeel van onze ontwerpfilosofie. Wij voldoen altijd aan de minimale vereisten zoals voorgeschreven door de Europese norm EN 13120 (aan de binnenzijde geplaatste raambekleding - prestatie-eisen inclusief veiligheid). Daarnaast ontwikkelen we voortdurend nieuwe en kindvriendelijke producten die uw interieur verfraaien en het gebruikscomfort verhogen. Als gevolg van de wijzigingen in de Europese norm hebt u mogelijk enige wijzigingen aan uw raambekleding opgemerkt. De bedieningslengte voor de meeste raambekleding met koord- of kettingbediening is teruggebracht, om het risico op letsel bij jonge kinderen te beperken.

Algemeen advies
Kopers en gebruikers van raambekleding moeten zich bewust zijn van de risico’s die loshangende koorden en kettingen voor jonge kinderen kunnen vormen. De volgende richtlijnen moeten daarom altijd in acht worden genomen:
• Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun hals wikkelen.
• Houd, om wurging en verstikking te voorkomen, de koorden buiten het bereik van jonge kinderen.
• Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raambekleding.
• Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.
• Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatieinstructies om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen.

Koord- en kettingbediening
Geeft u de voorkeur aan een koord- of kettingbediening, dan zijn er extra onderdelen voor kindveiligheid beschikbaar.
• Door middel van koordkikkers en kettingspanners kunt u koorden of kettingen buiten het bereik van kinderen aan de muur bevestigen.
• Alle raambekleding met trekkoorden wordt geleverd met minimaal één koordkikker.
• Monteer de koordkikkers altijd minimaal 1,5 meter boven de vloer.
• Alle raambekleding met een kettingbediening wordt geleverd met een kettingspanner.
• De raambekleding wordt altijd geleverd met gedetailleerde installatieinstructies voor een kindveilige installatie.
• Al onze raambekleding met koord- of kettingbediening is voorzien van een waarschuwingslabel dat wijst op de potentiële gevaren voor kinderen. Deze waarschuwing vindt u ook in de installatie-instructies die bij de raambekleding worden geleverd.

Twijfelt u of uw zonwering kindveilig is,

 

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Je woning of werkplek inrichten of je interieur veranderen is een kostbare zaak. Daarom wil je natuurlijk van te voren weten wat je echt nodig hebt, en hoeveel het gaat kosten. Jansma Wonen stuurt je gratis en vrijblijvend een offerte van onze maatwerkproducten.

Uiteraard kunnen wij ook kosteloos bij je langskomen om je woning op te meten en een vrijblijvend interieuradvies te geven.

Interesse?

Vul het formulier hiernaast in en omschrijf duidelijk uw interieurwensen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.