Blog

Een slim interieur? Zo doe je dat!
Als je thuis bent, wil je je ook vooral thuis voelen. Gemak dient de mens en dat wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt in ‘het huis van de toekomst’ – oftewel: slim interieur of smart home. Komt dit je bekend voor? Er komen steeds meer producten en snufjes op de markt om het thuis zo comfortabel mogelijk te maken met nieuwe technologieën. En dat varieert van huishoudelijke apparaten, verlichting, verwarming en televisies tot (spel)computers, audiosystemen, beveiligingssystemen en camera’s. In deze blog lichten we een vijftal smart home producten uit die ons leven én ons interieur veraangenamen!

Slimme verlichting
Deze smart home trend brengt veel voordelen met zich mee zoals comfort, energiezuinigheid, gemak en veiligheid. Vooral dat laatste is belangrijk, want doordat deze apparaten aan elkaar gekoppeld kunnen worden door middel van wifi of bluetooth, kun je jouw huis veiliger maken. Denk bijvoorbeeld aan het op afstand bedienen van verlichting als je niet thuis bent via je smartphone. Zo is slimme verlichting dimbaar, programmeerbaar en reageert het op beweging, zodat je de indruk kunt wekken dat er iemand thuis is. Een goed voorbeeld zijn de lampen van Philips Hue, waarmee je kunt spelen met licht en jouw huis zelfs in verschillende kleuren kunt verlichten. Zo creëer je ieder ogenblik een andere sfeer die past bij het moment.

Automatische raambekleding
Een andere slimme, veilige innovatie voor in huis is ons automatische bedieningssysteem voor je raambekleding: PowerView® Motorisation. Hiermee kun je met je smartphone, tablet of met de Pebble®-afstandsbediening je raambekleding bedienen en aanpassen op licht- en privacybehoeften. Dit kan op elk gewenst moment van de dag en vanaf iedere locatie – zelfs in het buitenland! Op deze manier heeft jouw woonkamer altijd de perfecte sfeer, zowel overdag als wanneer de zon is ondergegaan.

Intelligente haard
In een knus interieur past een stijlvolle haard natuurlijk prachtig! De warmte en sfeer van een haard in huis zorgen net voor dat beetje extra gezelligheid in deze koude wintermaanden. Wist je dat een gashaard via een app te besturen is? Zo kun je jouw haard gemakkelijk bedienen vanuit je luie fauteuil. Zet deze met één druk op de knop aan of uit en bepaal zelf de hoogte van de vlammen via je smartphone, tablet of afstandsbediening. Dit zorgt voor comfort, gebruiksgemak en luxe in huis.

Energiezuinige thermostaat
In een smart home staat energie bezuinigen ook centraal. Met een slimme thermostaat, zoals bijvoorbeeld Toon®, kun je (wederom) automatisch en op afstand je verwarming regelen via een app. Stel je weekprogramma in en pas deze aan vanaf iedere locatie, zodat je huis lekker warm is wanneer jij dat wilt. Zo kun je de verwarming nog even uit laten als je later thuis bent dan verwacht en voorkom je onnodig stoken. Bijkomend voordeel: doordat deze innovatie continu inzicht biedt in je stroom- en gasverbruik, kun je besparen op je energierekening.

Kunstzinnige televisie
De televisie kan een echte eyecatcher in huis zijn, maar niet iedereen vindt het grote, zwarte scherm op de muur geen mooie toevoeging aan het interieur. Daar heeft Samsungde perfecte oplossing voor ontworpen: een platte televisie met een stijlvolle zwarte, witte of houtkleurige omlijsting. Op deze manier lijkt de televisie net een schilderij of foto aan de muur – kunstzinnig en stijlvol tegelijk! Hang hier diverse fotolijstjes of andere kunstwerken omheen, zodat dit een mooi geheel vormt op je wand. Ook fijn; je kunt kiezen uit 100 verschillende kunstwerken in allerlei vormen en kleuren, zodat deze naadloos aansluit bij de stijl van jouw huiskamer. En uiteraard is dit een smart tv, waarbij je de beelden via je smartphone kunt aanpassen.

Jansma Wonen introduceert een nieuwe kijk op raamdecoratie: de Windowstylist app. Hiermee speelt Jansma in op “Het Nieuwe Winkelen”. Erwin: “Consumenten willen zich op elk moment van de dag via elk kanaal kunnen oriënteren. Dit betekent dat onze producten 24/7 zichtbaar moeten zijn wanneer het de consument uitkomt. Door social media, fora en reviewsites is de consument beter geïnformeerd dan voorheen en start bijna iedere shopping trip online.

Met de windowstylist app maken we gebruik van zowel de ‘oude’ als ‘nieuwe’ vormen van media, want persoonlijke aandacht en advies blijft bij raamdecoratie erg belangrijk, juist omdat het altijd maatwerk is”. De Windowstylist app visualiseert alle vormen van raamdecoratie van ons live in 3D bij de consument thuis in zijn eigen interieur. De consument ziet meteen welke soort raamdecoratie, kleur, materiaal en structuur het beste past in zijn interieur. En krijgt meteen een indicatie van de prijs. Veel realistischer dan met een monster en een catalogus proberen een juiste voorstelling in het interieur te maken. Zodra de consument thuis zijn keuze gemaakt heeft komt hij als laatste stap naar de winkel voor persoonlijke aandacht en advies.

Zelf proberen?
Download de app en print de marker hier, of haal de marker op in de winkel op het Winkelplein van Hardegarijp. Met de Windowstylist app zet Jansma Wonen concrete stappen in de richting van het nieuwe winkelen.

Bij een ingefreesde vloer, moeten de gleuven vakkundig opgevuld worden. Hierna zal de vloer zo lang nodig moeten drogen (gemiddeld 24 uur). De temperatuur zal minimaal 18°C moeten zijn in de ruimte.

Hierna zal de gehele vloer geëgaliseerd moeten worden met een laag dikte van ongeveer 3 mm. De vloer zal zo lang nodig moeten drogen (gemiddeld 48uur). De ruimte dient wel goed geventileerd te zijn omdat al het vocht er uit moet.

Tijdens het leggen van uw PVC vloer moet de vloerverwarming uit. Let op dat de temperatuur in de te leggen ruimte rond de 18°C moet zijn.

Daarna kunt u langzaam in ongeveer 21 dagen opstarten naar de maximumtemperatuur. Afhankelijk van de installatie kan de maximumtemperatuur en de lengte van de opstartperiode verschillen. Doe dit altijd in overleg met uw vloerverwarmingsinstallateur. Te snel opstarten op een te hoge temperatuur kan tot scheuren en vervormingen van de vloer leiden.

De oppervlaktetemperatuur van de vloer mag nooit boven de 28°C komen, zoals aangegeven bij elk merk PVC vloer. Dit om schade te voorkomen aan uw vloer.

Mocht de watertemperatuur boven de 33°C of de vloertemperatuur boven de 28°C komen dan dient de watertemperatuur niet verder te worden verhoogd en moet direct de afkoelcyclus worden ingezet. Schakel eventueel ook de hulp in van uw vloerverwarmingsinstallateur

Heb je een vraag of wil je een offerte aanvragen?

Vul het formulier in, stel je vraag of omschrijf duidelijk jouw interieurwensen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Langskomen in de winkel kan natuurlijk ook!

Jansma Wonen Hurdegaryp Erwin Harold

Bel 0511-477752

Jansma Wonen Logo

Jansma Wonen is een echt familiebedrijf. De winkel is hét adres voor uw complete woonstoffering met oog voor detail. Bij Jansma Wonen is service en kwaliteit nog altijd heel gewoon. Met passie en veel kennis wordt iedere vloer, raam of wand bekleed, zowel binnen- als buitenshuis. 

Meer

Openingstijden

Contact